Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

AkkeSabine

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed

• 15-02-2016 Week 4 (10)
  • 07-02-2016 Week 3 (10)

Statistieken

Dit dagboek is 7175 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Week 6

Toon op kaart

27 februari 2016 | Door: AkkeSabine

Aantal keer bekeken 343   Aantal reacties 7   Kasisi, Zambia
a A

Week 6

Aan het begin van onze 1ste week hier kreeg ik ( Sabine ) een Zedupad tot mijn beschikking. Een Zedupad is een iPad voor kinderen die kan worden opgeladen met zonne-energie . De bedoeling is om te zien of het geschikt is voor hier in Kasisi voor de kinderen om mee te werken. Na enkele keren gebruikt te hebben, met een enkele leerling, bleek al gauw, dat dit voor hier heel geschikt is. Als je weinig tot je beschikking hebt, gaat er een wereld voor je open, met de informatie die je kunt krijgen via dit apparaat. We hebben een tweede aangeschaft en nu gebruik ik ze bij de leerlingen zo af en toe. Ze moeten er om beurten mee werken en ontdekken op deze manier dat de wereld groter is dan Kasisi! De thema ' s zijn uitgebreid; rekenen, taal en boeken ( ook in de taal die hier gebruikt wordt bij de Zambianen in Lusaka en omstreken) hygiene , geschiedenis enz.. Eigenlijk precies zoals ze hier en daar al op Nederlandse scholen gebruikt worden. De ontwikkeling op computer gebeuren gaat steeds maar door en breidt zich uit en daar moeten we hier ook op inspringen. Niet proberen in te halen wat wij al die jaren hier gemist hebben hier, maar ( net als in een trein ) instappen en meereizen met de rest. Nu nog enkele mammies instrueren, hoe er mee gewerkt kan worden en dan kunnen er van ons / jullie geld, meer worden aangeschaft! Zo hebben we met z ' n allen een steentje kunnen bijdragen aan een kleine vooruitgang hier in Kasisi children home. Wij blij en de kinderen heel blij!!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (3)

Ga naar het overzicht

Reacties (7)

27 februari 2016 11:26 | Door: Karin

Wat goed Sabine, zo is er iets blijvends, ook las jullie niet meer daar zijn! Ik zou het leuk vinden als je een foto plaatst met jou en de kinderen, net als Akke laatst tussen de kinderen. Veel succes verder samen en ik kijk uit naar jullie volgende verslag!

27 februari 2016 12:01 | Door: Lies

Wat een pracht, die zedupad.....wat een nieuwe wereld voor hun....en wat pikken ze dat dan snel weer op!
Door die foto's met lachende kinderen blijft t voor een "buitenstaander"ook zichtbaar en indrukwekkend! Geweldig werk doen jullie daar,... lieve Sabine en Akke nog een goeie periode toegewenst. Lies

29 februari 2016 17:24 | Door: Baptiste Tuin O.P.

Goeie aanpak! Instappen in de rijdende trein en méérijden met alle ontwikkelingen.
Respect voor jullie ondernemingslust en durf. Jullie zullen er ook plezier in hebben, als je die kindersnuitjes ziet?!

1 maart 2016 15:30 | Door: Annemieke

Goed zo!

2 maart 2016 16:00 | Door: Karin

Ok. Gaat goedmet jullie. Groeten Karin.

5 maart 2016 19:57 | Door: Jolle

Leuk en goed om te lezen wat je daar kan doen aan opbouw en leerproces. Met eenvoudige dingen kan je ook veel bijbrengen. vooral vindingrijkheid en inzicht van kinderen komen dan naar boven. Spreken jullie Sabine en Akke ook al een beetje Bemba, of Nyanja, misschien Tonga, of Lozi, dan wel Kaonde, Kunda of Luvale? Altijd leuk om wat woordjes te leren. Is het daar erg warm of aangenaam warm?
Groeten van Jolle Dijkstra

6 maart 2016 20:17 | Door: Carry

Wat mooi dat jij die zedupad mocht introduceren en wat een goede besteding van het geld. Het afscheidsgeld van jou is het begin van een nieuwe leermethode in Kasisi!